Als stellen gaan scheiden en ze zoeken ondersteuning dan wordt er al gauw gezocht naar een mediator. Gezocht wordt naar iemand die kan helpen alle juridische en financiële zaken te regelen zodat de scheiding formeel kan worden afgerond. Waar ben je nu het beste mee af? Met een advocaat, een mediator of een scheidingsadviseur en wat is eigenlijk het verschil?

Advocaat

Een advocaat werkt meestal voor één van jullie waardoor je beide een advocaat nodig hebt en dus dubbele (hogere) kosten hebt. Advocaten kijken vooral naar de juridische belangen van hun eigen client. De communicatie verloopt via de advocaten waardoor je niet meer samen aan tafel zit, de situatie kan verharden en je dus ook niet kunt werken aan het afronden van het partnerschap. Iets dat je nodig hebt om als ouders verder te kunnen met jullie kinderen. Je staat sneller tegenover elkaar.

Huisarts en de specialist

Als je een medisch probleem hebt is het ons meestal duidelijk wanneer je naar de huisarts gaat en wanneer naar een specialist. De huisarts heeft algemene brede kennis en de specialist heeft doorgeleerd op een specifiek gebied. Zo is het ook met mediators en scheidingsadviseurs. Ik licht het hieronder voor je toe zodat het verschil duidelijk wordt.

Mediator

Een mediator in scheidingen start met de opleiding Basis Mediation en volgt daarna de opleiding Familie Mediation. De “mediator” waarover vaak gesproken wordt in scheidingen is een Familie Mediator. Hij is opgeleid om te mediaten in familiekwesties in de breedste zin van het woord waaronder scheidingen. De Familie mediator is ontstaan omdat de rechters het te druk kregen jaren geleden.

 • Zij passen dan ook vooral rechtersrecht toe dat zelden de meest optimale keuze voor de klanten is.
 • Zij mogen niet meewerken aan de oplossing voor cliënten maar alleen informeren.
 • Zij mogen slechts eenvoudige vermogensopstellingen maken en eenvoudige alimentatieberekeningen op basis van de Trema normen (een norm die rechters hanteren). Maar wat is eenvoudig? Bovendien leiden deze berekeningen vaak tot duurdere en minder goed passende oplossingen voor een klant.
 • Ze zijn vooral bezig met het in het Hier en Nu regelen van de scheiding.

Stellen weten dit vaak niet als ze gaan scheiden. Ze zijn allang blij dat ze worden geholpen door iemand die er meer verstand van heeft dan zij. Jullie weten het nu wel want jullie hebben mijn website en dit blog gevonden! Lees hieronder verder over de meerwaarde van de scheidingsspecialist,

Meerwaarde van een scheidingsadviseur zoals Ouders in Scheiding

Scheidingsadviseurs hebben net als de mediator de opleidingen Basis Mediation en Familie Mediation gevolgd. De meerwaarde van de scheidingsadviseur is dat die ook nog opleiding heeft gedaan als Scheidingsadviseur waarin alle vaktechnische kennis is opgedaan die benodigd is bij het afwikkelen van een scheiding. Zowel financieel, fiscaal, juridisch, toeslagen, hypotheken, enzovoort. Maar ook hoe ga je omgaat met kinderen in scheiding. Hoe sluit je optimaal aan bij de wensen van de klant/het gezin zodat de afspraken duurzaam zijn.

De scheidingsadviseur

 • Werkt voor jullie beide. Ouders in Scheiding werkt zelfs in het belang van jullie gezin als geheel.
 • Maakt duurzame toekomstgerichte maatwerk afspraken die passen bij het gezin. Een win-win situatie voor iedereen.
 • Denkt oplossingsgericht mee met hoe jullie het financieel optimaal willen afspreken met elkaar op een manier die bij jullie pasten niet omdat het recht het zegt.
 • Zorgt dat de partnerrelatie wordt afgerond en dat de ouderrol wordt ingericht zodanig dat het hele gezin in een andere vorm weer verder kan.
 • Mogelijke toekomstige scenario’s worden hierbij niet vergeten. Het doel is zoveel mogelijk nu regelen om gedoe en onrust in de toekomst te voorkomen.
 • Mag samenwerken met specialisten zoals hypotheek adviseurs, financieel planner, pensioenspecialisten, enzovoort. Het netwerk van Ouders in
 • Scheiding zorgt dat je in nauwe samenwerking geholpen wordt door echte specialisten.
 • Ontzorgt je in de breedste zin van het woord.

Je merkt het al. De Scheidingsadviseur is een echte specialist met veel vakkennis en met veel oog voor hoe jullie de dingen willen regelen. Dat is het uitgangspunt. Als je nieuwsgierig bent geworden en meer wilt weten…..

Succesvol scheiden

Boek vandaag nog je kosteloze Succesvol Scheiden gesprek in mijn online agenda op een moment dat het jou uitkomt en we kijken samen wat er voor nodig is om Succesvol te scheiden voor jou en je leven weer leuk te laten zijn! Wil je liever eerst persoonlijk contact dat kan natuurlijk ook! Doe waar jij je goed bij voelt!    

 

Ginny
Heb je een vraag? Stel 'm hier gerust!
Scan de code