Per jaar krijgen ongeveer 70.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Op die dag stort hun veilige en vertrouwde wereld als een kaartenhuis in elkaar. Waarschijnlijk kennen jullie Villa Pinedo al. Als dat zo is dan raad ik je aan om de link hieronder te openen en “de brief van Lisa” aan alle gescheiden ouders te kijken zodat je kan horen en voelen hoe kinderen een scheiding beleven. Als je Villa Pinedo nog niet kent dan raad ik je aan om gewoon het hele blog te lezen.

Stichting Villa Pinedo is een community voor en door kinderen met gescheiden ouders. Een veilige plek waar ze hun ervaringen delen, elkaar steunen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd omgaat. Ervaringsdeskundige jongeren bieden kinderen en andere jongeren online een luisterend oor met als doel iedereen de ruimte geven om (negatieve) ervaringen om te zetten in positiviteit en kracht.

Namens alle kinderen van gescheiden ouders en namens Villa Pinedo heeft Lisa in de Ziggo Dome voor meer dan 5.000 mensen een brief voorgelezen voor alle gescheiden ouders. Ik was er toevallig bij en wat was het indrukwekkend. Voor mij als gescheiden moeder van drie kinderen maar eigenlijk voor alle aanwezigen. Je kon een speld horen vallen in de zaal, gesnif zo links en rechts. Het applaus toen Lisa klaar was was oorverdovend, een staande ovatie. Open de link, kijk, snif en luister Open brief ‘Aan alle gescheiden ouders’

Villa Pinedo gelooft in een wereld waarin kinderen niet emotioneel belast worden met de scheiding van hun ouders waardoor kinderen gewoon kind kunnen zijn. Waarin gescheiden ouders verbonden blijven en respectvol met elkaar omgaan. Zo leren kinderen dat je ook na een breuk verder kunt. Een uitgangspunt dat volledig past bij de visie van Ouders in Scheiding. Een nieuwe start in een nieuwe vorm die past bij het hele gezin. Daarom is het belangrijk dat we kijken vanuit het standpunt van de kinderen als we naar afspraken rondom de kinderen gaan kijken.

Jullie kinderen vinden informatie en steun op Villa Pinedo maar ook voor ouders staat er veel waardevolle informatie op en leer je vanuit het perspectief van het kind te kijken en te luisteren. Doe er je voordeel mee. Het is al ingewikkeld genoeg!

Naar kinderen luisteren

Bij Ouders in Scheiding hebben jullie kinderen een belangrijke plek in onze gesprekken. Zeker als het gaat om het ouderschapsplan, ook wel de Kinderzorgregeling genoemd. Als we samen kijken naar jullie wensen op dit vlak zullen we regelmatig ook door de ogen van jullie kinderen kijken. Op die manier ontstaat een regeling die past bij jullie als gezin.

Mocht je meer willen weten over onze methodes en trajecten boek vandaag nog je kosteloze Succesvol Scheiden gesprek in mijn online agenda op een moment dat het jou uitkomt en we kijken samen wat er voor nodig is om Succesvol te scheiden voor jou en je leven weer leuk te laten zijn! Wil je liever eerst persoonlijk contact dat kan natuurlijk ook! Doe waar jij je goed bij voelt! 

 

Ginny
Heb je een vraag? Stel 'm hier gerust!
Scan de code