Veel gestelde vragen

Dingen die je je misschien afvraagt

Mag ik je wat vragen

Ik kan me voorstellen dat je na het bekijken van de website nog vragen heb. Daarom heb ik de meest gestelde vragen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Mocht je vraag er niet bij staan, stel hem me gewoon door een bericht voor me achter te laten of me te bellen. Daar ben ik voor!

Ik ben samenwoner.
Heb ik dan wel begeleiding bij mijn scheiding nodig?

Je kunt samenwonen met en zonder samenlevingscontract. In beide gevallen zul je toch afspraken met elkaar moeten maken over spullen die jullie samen hebben gekocht en/of een huis dat gezamenlijk is gekocht. 

Als je samen kinderen hebt onder de 18 jaar en je gaat als samenwoners uit elkaar ook dan ben je wettelijk verplicht om een Ouderschapsplan op te stellen. Je gaat uit elkaar als partner en je blijft samen ouders daarom is het belangrijk om je partnerschap met elkaar goed af te ronden zodat je ieder apart maar samen als ouders verder kunt voor jullie kinderen. Dit is onderdeel van Succesvol Scheiden voor ouders.

In het Succesvol Scheiden traject doorloop je dezelfde stappen als voor gehuwden. Je hoeft alleen niet naar de rechter. Daarvoor in de plaats kun je er als samenwoners voor kiezen om de notaris je vaststellingsovereenkomst inclusief ouderschapsplan te laten bekrachtigen. Als 1 van beide de afspraken niet nakomt dan zijn ze door de notariële akte afdwingbaar.

Neem gerust contact op om te kijken wat ik voor jou als samenwoner kan betekenen!

Wat zijn de kosten voor Succesvol Scheiden?

Ieder gezin is uniek en het jouwe dus ook. Waar de één gehuwd is in gemeenschap van goederen met meerderjarige kinderen en een huurhuis. Is de ander samenwoner met een koopwoning en jonge kinderen. Zoveel gezinnen zoveel situaties. Scheidingsbegeleiding is echt maatwerk. Dat maakt het ook zo waardevol.

Mijn uurtarief is € 82,00 per persoon (€ 99,22 inclusief BTW). Mogelijk is een deel van de totale investering aftrekbaar voor de belasting voor jullie. 

Wat het traject je in ieder geval oplevert is rust en grip op je leven zodat je je toekomst weer vorm kunt gaan geven!

Het is logisch dat je meer duidelijkheid zoekt over de totale investering. In het kosteloze Succesvol Scheiden gesprek hoor ik graag hoe jullie situatie eruit ziet en kan ik vervolgens een indicatie van de investering geven voor jullie. Laten we samen kijken wat er voor nodig is om succesvol te scheiden voor jou en hoe je een harmonieuze omgeving na scheiding kunt creëren voor jou en de kinderen!

Wat zijn de bijkomende kosten naast die van Ouders in Scheiding? 

De vaststellingsovereenkomst inclusief het ouderschapsplan moet uiteindelijk door een advocaat worden ingediend bij de rechtbank. De kosten voor de advocaat en de rechtbank  bedragen € 249,- (inclusief btw) per persoon. 

Bij het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank zijn een aantal uittreksels van de Gemeentelijke Basis Administratie nodig. De kosten hiervan verschillen per gemeente maar bedragen gemiddeld rond de € 14 per uittreksel.

Deze kosten maak je dus altijd ongeacht of je je scheiding laat begeleiden door Ouders in Scheiding. Samenwoners die gaan scheiden hebben deze kosten niet.

Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes

Ik raad Ginny aan omdat zij zowel door haar persoonlijke ervaringen als ook de jarenlange professionele financiële achtergrond, in staat is om alle belangen en aspecten deskundig te behartigen. Daarnaast is Ginny heel prettig in de omgang, luistert zij goed en gaat met een uiterst professionele aanpak te werk.

Evelyne

De begeleiding van Ginny heb ik als zeer positief ervaren. Met name haar mensgerichtheid vond ik opvallend. Bovendien is ze een gepassioneerde persoon die snel vertrouwen wekt. Vanaf het eerste contact was er daardoor een klik. Tijdens het traject hebben we stap voor stap naar een oplossing gewerkt die mij vertrouwen geeft voor de toekomst. 

Ronald

Kan ik de kosten voor Ouders in Scheiding gespreid betalen?

Jazeker! Iedere twee weken ontvang je een factuur met daarbij een specificatie en omschrijving van de gemaakte uren. Op deze manier heb je direct zicht op waarvoor je betaalt en zicht op de totale kosten die je hiermee automatisch gespreid betaald.

Hoe lang duurt het om te scheiden?

Een gemiddelde scheiding heeft tussen de 3 tot 6 gesprekken nodig van ongeveer 1,5 uur over een periode van 2 tot 4 maanden. Afhankelijk van de hoeveelheid zaken die afgestemd moet worden en afhankelijk van het tempo waarin jullie tot afspraken kunnen komen kan dit korter of langer duren. 

De ervaring leert dat het aantal uren dat we met elkaar aan tafel nodig hebben, dat hetzelfde aantal uren achter de schermen nodig is voor mij om zaken uit te zoeken, oa het op maat gemaakte financieel plan te maken en voor het vastleggen van jullie afspraken in officiële documenten zoals de vaststellingsovereenkomst en het ouderschapsplan.

Een scheiding van begin tot eind duurt gemiddeld tussen de 2 en 4 maanden.  

Kan ik ook alleen naar het kosteloze Succesvol Scheiden gesprek komen?

Als mediator/scheidingsspecialist ben ik er voor jullie beiden dus ik ben onafhankelijk en onpartijdig. Dat is de reden waarom ik dit gesprek altijd met z’n drieën voer zodat jullie tegelijk dezelfde informatie krijgen en daarna samen kunnen beslissen of je een goed gevoel erbij hebt om het Succesvol Scheiden proces in gang te zetten om weer grip te krijgen op je leven.

 

Wat is het verschil tussen een Mediator en een Scheidingsadviseur?

Hierover heb ik een blog geschreven en die vind je hier.

Succesvol scheiden gesprek

Het kan zomaar gebeuren dat je na het lezen van al deze vragen nog steeds op zoek bent naar een antwoord op je vraag. Pak dan de telefoon en stel me gerust je vraag (06 83604018). Daar ben ik voor. Wie weet is het een eerste kleine stap op weg naar grip op je leven en rust voor jou en de kinderen! 

Of plan je kosteloze Succesvol Scheiden gesprek in mijn online agenda op een moment dat het jou uitkomt en we kijken samen wat er voor nodig is om Succesvol te scheiden voor jou en je leven weer leuk te laten zijn! Wil je liever eerst persoonlijk contact dat kan natuurlijk ook! Doe waar jij je goed bij voelt!

Heb je een vraag? Stel 'm hier gerust!
Scan de code