Over mij

Ginny Winkelman

Een scheiding hakt erin bij het hele gezin….

Ik weet er helaas alles van….

Ik ben Ginny Winkelman en ik ben scheidingsadviseur en mediator – specifiek voor ouders. Ik zie het als mijn dankbare taak om jou als ouder te mogen ondersteunen en goed te adviseren in het proces van afronden van het partnerschap en opnieuw inrichten van het ouderschap. Hoe ga je na de scheiding samen de kinderen opvoeden.

Mijn eigen ouders scheiden in de jaren 80 toen ik acht jaar was. Het was de tijd dat je nog briefjes van je ouders meekreeg voor de andere ouder die in je bijzijn met gehoon werden gelezen. Een scheiding heeft impact op je kind. Daarom is het zo belangrijk om je partnerschap goed af te ronden, oog voor de kinderen te hebben en samen als ouders verder te gaan.

Scheiden….hoe ik dat deed 

Ik ben zelf 10 jaar geleden gescheiden met toen nog drie jonge kinderen. Een emotionele en ingewikkelde fase. Je kunt je vooraf niet voorstellen wat er allemaal op je af komt: je eigen emoties, die van je ex-partner, die van je kinderen. En ook ik dacht: wat moet ik allemaal regelen? en waar ga ik beginnen met die enorme berg……naast mijn baan en gezin met jonge kinderen. Waar doe ik goed aan? Voor mezelf, voor de kinderen. We hebben het zonder hulp gedaan maar wat had ik achteraf graag een mediator/scheidingsadviseur gehad die ons had ontzorgd en geadviseerd in het (juridische) regelwerk maar ons ook emotioneel begeleid had. Dat had ons veel tijd en negatieve energie gescheeld die we aan onszelf en de kinderen hadden kunnen besteden. 

  Ik kan nu met trots zeggen dat de vader van mijn kinderen en ik hard gewerkt hebben om te komen waar we nu staan als ouders. Dat gun ik ieder kind en iedere ouder! Het is mijn drijfveer om vanuit mijn vakgebied en mijn ervaring dit ook voor jullie gezin mogelijk te maken!

  Mijn kracht is dat ik je als mediator en scheidingsadviseur tijdens en na de scheiding help een nieuwe harmonieuze omgeving voor jou en de kinderen te creëren. Zo wordt een nieuwe basis gelegd voor veiligheid en harmonie voor zowel jou als ouder en voor je kinderen. Zonder onrust en met duidelijkheid weer verder met je leven met de kinderen.

  Soms heeft je hart tijd nodig om te accepteren wat je hoofd al weet

  Waarom is de begeleiding van ouders in scheiding zo belangrijk…. 

  Scheiden is zowel de kinderen als voor jou als ex-partner, als ouder emotioneel en ingewikkeld.  Alles wat vanzelfsprekend voelde, de dingen die gewoon waren zoals ze waren en gingen zoals ze gingen, voelen ineens onvast en onzeker. Het is echt een life event. Je partnerschap is voorbij, je gezin gaat in een andere vorm verder en je wordt op jezelf teruggeworpen. Alles staat tijdelijk op z’n kop voor iedereen in het gezin.

  Door me te richten op Ouders in scheiding zorg ik dat gezinnen straks in een andere vorm harmonieus samen weer verder kunnen. Als partners ga je uit elkaar en ik help je dat goed af te ronden. Ik help je als ouder een andere vorm te vinden voor je gezin. In de gesprekken switchen we tussen de (ex-)partnerrol en de ouderrol. Als het gaat om de ouderrol zitten de kinderen eigenlijk fictief ook aan tafel want veel afspraken raken hen rechtstreeks. Dat maakt dat we in de gesprekken met elkaar ook telkens checken of de wensen en behoeften passen bij je hele gezin dat in een andere vorm verder gaat. 

  Ik ontzorg je als ouder en bied een plek waar je in een veilige setting op een deskundige en toch warme persoonlijke manier alle financiële, juridische en ook ouderschapszaken met elkaar kunt regelen. Ik luister naar wat jullie zeggen maar vooral ook naar wat er niet wordt gezegd dat wel van belang is. Ik breng jullie communicatie verder met mijn mediation vaardigheden zodat je wensen goed op tafel komen maar ook dat je je gehoord en gezien voelt. Samen met mijn brede vakinhoudelijke (juridische, financiële en fiscale) adviezen kunnen jullie gezinsspecifieke wensen uiteindelijk (juridisch) worden vastgelegd. Op die manier kan jouw gezin met een gerust hart in een nieuwe vorm de toekomst in! 

  Ik help je graag door deze fase heen! Ik schep weer orde in je mentale en praktische regel chaos door structuur, mijn expertise en een luisterend oor te bieden. Ik ontzorg je zodat er ruimte komt voor meer uitzicht en rust voor jullie hele gezin zodat het leven weer leuk kan worden!

  Scheidingsadviseur een logische keuze

  Analyseren, structuur aanbrengen, scherpe intuïtie zijn eigenschappen die ik in mijn jeugd door en na de scheiding heb ontwikkeld. Ze hebben mij jarenlang als bedrijfsfiscalist geholpen om scherp te zijn, orde in (financiële) chaos aan te brengen, accuraat te zijn, overzicht te creëren om vervolgens te adviseren over vervolgstappen. Daar ligt mijn talent: orde in (financiële/fiscale/juridische) chaos brengen in behapbare brokken! Dat is wat ik het liefste doe. Ons samengestelde gezin met 6 kinderen vaart daar wel bij 😊.

  Mijn passie is om mensen die het moeilijk hebben weer op weg te helpen. Hun gedachten te ontwarren en orde in de chaos aan te brengen zodat ze daarna zelf weer verder kunnen. Het was daarom een logische stap met mijn vaardigheden en achtergrond met scheidingen om mediator/scheidingsspecialist te worden en gezinnen in scheiding te ondersteunen. De aanvullende opleiding tot ADR® Register Scheidingsspecialist gaf de juiste verdieping in vaktechnische kennis. Aansluiting bij het ADR beroepsregister geeft de vakinhoudelijke waarborg om een scheidingsspecialist met net dat beetje extra te zijn waarnaar jij zoekt.

  Scheidingsadviseur

  Zaken regelen in een hectische en emotionele periode tijdens een scheiding is lang niet altijd makkelijk, maar wel hard nodig. Ginny onderzoekt alle haalbare en werkbare opties die er zijn. Daardoor kijken wij achteraf tevreden terug op de gemaakte werkbare afspraken. Ginny brengt structuur aan en biedt houvast tijdens een turbulente periode. Ze denkt niet alleen mee over de praktische zaken maar houdt juist ook de menselijke kant goed in het oog. Dat er ruimte was voor emoties maakte dat het veilig voelde. Ik kan Ginny echt van harte aanbevelen!

  Saskia

  Waar neem ik je als ouder mee naartoe

  Zowel jij als ouder als je kinderen zitten in een fase waarin er veel verandert. Alles is nieuw en doen jullie het meestal voor het eerst. Er komt een hoop op je af. Ik weet het. Ik loods je als ouder in scheiding door dit oerwoud van emoties en regelwerk heen. Stap voor stap naar de voor jullie gezin best mogelijke uitkomst zowel juridisch, financieel, fiscaal als qua ouderschap. Afspraken maken waar je samen achter staat. Echt maatwerk zodat je met een gerust hart in een andere vorm de toekomst weer tegemoet gaat zien en het leven weer leuk kan worden voor jou en voor jullie!

  Succesvol scheiden gesprek

  Gun jezelf jezelf en de kinderen deze eerste stap zodat je straks met meer rust en duidelijkheid de toekomst in kan.

  Een eerste stap naar een nieuwe toekomst! Dat is wat ik jullie gun.

  Boek vandaag nog je kosteloze Succesvol Scheiden gesprek in mijn online agenda op een moment dat het jou uitkomt en en we kijken samen wat er voor nodig is om Succesvol te scheiden voor jou en je leven weer leuk te laten zijn! Wil je liever eerst persoonlijk contact dat kan natuurlijk ook! Doe waar jij je goed bij voelt!

  Heb je een vraag? Stel 'm hier gerust!
  Scan de code