Succesvol Scheiden voor Ouders

Scheiden met behoud van ouderschap

Hoe weet je waar je goed aan doet?

Je emoties gaan alle kanten op. Je hoofd tolt van alles dat je moet regelen en de vragen die je daarbij hebt.

Wie gaat waar wonen?
Kan ik nog rondkomen na de scheiding?
Kan ik een wel hypotheek krijgen?
Hoe vaak zie ik de kinderen straks nog?
Hoe gaan we straks samen de kinderen nog opvoeden?
Wat is eigenlijk het verschil tussen kinderalimentatie en een kinderkostenrekening?
Moet ik straks mijn pensioen delen met mijn ex?
Heb ik recht op toeslagen?
Wat moet ik juridisch regelen om te scheiden en hoe ga ik dat allemaal doen?
Waar doe ik goed aan? Voor mezelf en voor de kinderen.

Je hebt geprobeerd antwoorden op internet te vinden maar nergens staat het antwoord voor jouw situatie. Je hebt mensen om je heen om advies gevraagd maar niemand lijkt precies te weten hoe het voor jou zit. En ondertussen loopt de communicatie tussen jullie ook niet meer zo soepel als het vroeger was. Je wil vooruit en denkt: wat ga ik doen?

Verlang jij ook naar een scheidingsadviseur die

Je stap voor stap meeneemt in het regelen van je scheiding waarbij je antwoord krijgt op al je vragen en onzekerheden.

Je ontzorgt in het regel- en daarmee denkwerk.

Luistert naar jouw wensen en van daaruit stap voor stap regelt wat het beste past voor jullie financieel, fiscaal, juridisch maar ook emotioneel.

Zorgt dat je weer uitzicht krijgt op je leven na de scheiding met de kinderen. 

Jullie gesprekken begeleidt zodat je je gezien en gehoord gaat voelen.

Verstand heeft van alle wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt als je gaat scheiden en daarbinnen in staat is creatief met je mee te denken in oplossingen.

De juiste hypotheekadviseurs in haar netwerk heeft die gebruik maken van de Explain methode bij hypotheekverstrekking waardoor er in scheidingssituaties soms meer mogelijk is!

  Eigenlijk iemand die je begeleidt in het afscheid nemen en afronden van je oude gezinssituatie en je helpt om de nieuwe gezinssituatie na scheiding in te richten op alle vlakken.

  Ik help je weer grip op je leven te krijgen. Dat is wat ik je gun!

  Een harmonieuze omgeving na scheiding

  Je scheiding goed geregeld op alle vlakken

  Ik gun jou en je kind(eren) een harmonieuze omgeving na scheiding door goed bij jou passende afspraken te maken zodat je met meer rust je leven weer kan opbouwen. Rust door specialistische begeleiding van je scheiding met aandacht voor jouw hele gezin met unieke afspraken die bij je passen. Dat is precies wat “Succesvol Scheiden voor Ouders” je biedt! Ik ga met je op zoek naar jullie wensen en verlangens want jouw situatie is uniek en jouw scheiding dus ook. Vanuit mijn vakgebied en mijn eigen ervaring kan ik je vervolgens adviseren wat daar juridisch, fiscaal, financieel en ook relationeel het beste bij past. Waar nodig kunnen we ook nog gebruik maken van een netwerk aan specialisten zodat je zeker weet dat je de beste oplossing krijgt voor jou en je gezin! Denk hierbij aan een financieel expert maar ook een kindercoach of scheidingscoach. Alles om te zorgen voor een harmonieuze omgeving na scheiding voor jou en je kind(eren)!

  Hoe zou het voor je zijn als

  Je partnerschap respectvol wordt afgerond zodat je in meer harmonie samen ouders kunt zijn.

  Je minder hebt conflicten met elkaar omdat je heldere toekomstgerichte afspraken hebt gemaakt over hoe je samen ouders blijft zodat niet iedere verandering zal leiden tot discussie en dus tot onrust binnen het gezin.

  Je afspraken hebt die passen bij jouw unieke gezin omdat niemand de standaard is. Afspraken waar je je goed bij voelt 

  Je geen verrassingen achteraf hebt omdat er rekening is gehouden met juridische en fiscale aspecten waaronder eventuele toeslagen.

  Inzicht krijgt in hoeveel geld je netto te besteden hebt per maand.

  Als je meer rust hebt omdat je de toekomst met elkaar vormgegeven hebt zowel financieel als qua ouderschap.

  Er een handtekening staat onder alle afspraken en er weer uitzicht en rust is: alle stappen zijn gezet. Alles is geregeld, vastgelegd en je scheiding is afgerond. Er is weer tijd en aandacht voor jezelf en voor de kinderen om jullie nieuwe leven vorm te geven.

  Je houvast hebt omdat ik ook na je scheiding betrokken blijf daar waar nodig. Na een half jaar neem ik kosteloos contact met je op om te evalueren of de gemaakte afspraken ook werken in de praktijk of dat er toch iets bijgesteld moet worden.

  Dit is wat ik je gun en waar we samen voor gaan!

  Ik raad Ginny aan om je te begeleiden bij je scheiding. Ze is een ontzettend prettig persoon en zeer deskundig. Ze heeft oog voor details. Ze weet als geen ander de vinger op de zere plek te leggen. Je voelt je snel op je gemak. Ik beveel haar van harte aan.

  Pieter

  Ginny is een gepassioneerde mediator die zich inzet voor een goede uitkomst voor het hele gezin. Naast dat ze vakinoudelijk veel kennis heeft werkt ze mensgericht waardoor je je snel vertrouwd voelt. Ze is in staat om scherpe vragen te stellen en uit te zoomen. Hierdoor wordt de kern snel duidelijk en haalt ze naar boven wat onder de oppervlakte ligt.
  Kate

  Het traject Succesvol Scheiden voor Ouders

  Ik neem je in 7 logische stappen mee naar afspraken die passen bij jouw unieke gezin. Afspraken geheel naar jullie eigen wensen en behoeften. Zo wordt duidelijk hoe je je leven na scheiding weer vorm kunt geven en hoe jullie gezin in een andere vorm de toekomst in kan. 

  1

  Succesvol Scheiden kennismakingsgesprek

  In dit kosteloze gesprek hoor ik graag hoe jullie specifieke situatie eruit ziet en wat je behoeften zijn qua ondersteuning. Ik geef je vervolgens een inkijk in hoe de weg naar een harmonieuze omgeving na scheiding er voor jullie uit kan komen te zien. Alles erop gericht voor jullie om een volgende stap te kunnen nemen in het scheiden zodat je leven weer leuk kan worden!

  NB een Succesvol Scheiden kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur, driekwartier. Er zijn geen kosten aan verbonden maar het laat je wel zien wat je eerste stap zou kunnen zijn naar rust. Boek vandaag nog een gesprek in mijn online agenda wanneer het jou uitkomt of geef me een belletje als je graag eerst persoonlijk contact hebt. Doe waar jij je goed bij voelt!

  Wat moet er geregeld worden?

  Ik ga met je inventariseren wat er in jullie geval allemaal geregeld moet worden en hoe jullie de toekomst zien oa voor wat betreft wonen, bezittingen, financiën, kinderen en omgangsregeling, enzovoort. Wat jullie willen staat voorop en ik ben er om je mee te nemen in dit proces. Ik ben er om je te informeren over de (financiële) mogelijkheden en onmogelijkheden en mee te denken in creatieve oplossingen waar je zelf misschien nog niet eens bij stil had gestaan.

  In alle gesprekken is er meer dan genoeg ruimte voor je emoties die nou eenmaal bij het proces van scheiden horen. Voel je daarin dan ook niet bezwaard. Ik weet hoe het is…

  2

  2

  Wat moet er geregeld worden?

  Ik ga met je inventariseren wat er in jullie geval allemaal geregeld moet worden en hoe jullie de toekomst zien oa voor wat betreft wonen, bezittingen, financiën, kinderen en omgangsregeling, enzovoort. Wat jullie willen staat voorop en ik ben er om je mee te nemen in dit proces. Ik ben er om je te informeren over de (financiële) mogelijkheden en onmogelijkheden en mee te denken in creatieve oplossingen waar je zelf misschien nog niet eens bij stil had gestaan.

  In alle gesprekken is er meer dan genoeg ruimte voor je emoties die nou eenmaal bij het proces van scheiden horen. Voel je daarin dan ook niet bezwaard. Ik weet hoe het is…

  3

  Financiële afspraken

  Na het inventariseren weet ik wat jullie financiële wensen zijn en werk ik deze uit in een financieel plan/overzicht. Daarbij houd ik uiteraard rekening met alle juridische (on)mogelijkheden en de belastingen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan!

  In dit gesprek krijg je, in een helder format, inzicht in de verschillende financiële mogelijkheden. Zodat je weet hoeveel je netto onder aan de streep overhoudt per maand (rekening houdend met eventuele heffingskortingen en toeslagen) bij verschillende scenario’s. Dat maakt kiezen soms makkelijker.

  Het financieel plan is weer waardevol bij de hypotheekadviseur die op basis hiervan kan kijken wat er mogelijk is qua hypotheek voor overname van het huis of een hypotheek voor een nieuw huis. De hypotheekadviseur in mijn netwerk maakt gebruik van de Explain methode dat ruimere mogelijkheden geeft dan de standaard acceptatievoorwaarden! Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

  Ouderschapsplan

  Jullie partnerschap eindigt maar als ouders van jullie kinderen blijf je met elkaar verbonden. In deze stap gaan we kijken naar jullie wensen om na de scheiding in een andere vorm samen ouders te blijven. Hoe gaan jullie samen de kinderen opvoeden na de scheiding. Wat past zowel bij jullie kinderen als bij jullie als ouders. Een veilig en harmonieus gezin na de scheiding is waar we naartoe werken. We gaan oa kijken naar communicatie, de omgangsregeling maar ook kinderalimentatie of kinderkostenrekening. We gaan een slag dieper dan de standaard ouderschapsplannen die je op internet vindt.

  Wist je dat…..werkbare, heldere en daarmee duurzame oplossingen vastgelegd in een Ouderschapsregeling de kans verminderen op conflicten op de lange termijn!

  Ik bied de mogelijkheid om eenmalig een waardevol gesprek met je kind te doen en ze het gevoel te geven dat er ook plek voor hen is in de scheiding. Omdat ik een neutrale partij ben voor een kind leert de ervaring dat kinderen openhartig durven zijn en zich gezien en gehoord voelen. Voel je vrij om hier gebruik van te maken.

  4

  4

  Ouderschapsplan

  Jullie partnerschap eindigt maar als ouders van jullie kinderen blijf je met elkaar verbonden. In deze stap gaan we kijken naar jullie wensen om na de scheiding in een andere vorm samen ouders te blijven. Hoe gaan jullie samen de kinderen opvoeden na de scheiding. Wat past zowel bij jullie kinderen als bij jullie als ouders. Een veilig en harmonieus gezin na de scheiding is waar we naartoe werken. We gaan oa kijken naar communicatie, de omgangsregeling maar ook kinderalimentatie of kinderkostenrekening. We gaan een slag dieper dan de standaard ouderschapsplannen die je op internet vindt.

  Wist je dat…..werkbare, heldere en daarmee duurzame oplossingen vastgelegd in een Ouderschapsregeling de kans verminderen op conflicten op de lange termijn!

  Ik bied de mogelijkheid om eenmalig een kosteloos maar waardevol gesprek met je kind te doen en ze het gevoel te geven dat er ook plek voor hen is in de scheiding. Omdat ik een neutrale partij ben voor een kind leert de ervaring dat kinderen openhartig durven zijn en zich gezien en gehoord voelen. Voel je vrij om hier gebruik van te maken.

  5

  Vastlegging alle gemaakte afspraken

  ✓ Als alle onderwerpen in detail zijn besproken
  ✓ Jullie wensen in oplossingen zijn gegoten
  ✓ Ik de haalbaarheid met en voor jullie heb gecheckt….

  Dan ga ik jullie afspraken nauwkeurig vastleggen in een Vaststellingsovereenkomst en een Ouderschapsregeling. Na jullie akkoord worden deze definitief gemaakt en kunnen de stukken worden ondertekend.

  Juridische afhandeling scheiding

  Indien je gehuwd bent stuur ik de getekende stukken via onze advocaat naar de rechtbank. Wij zorgen vervolgens dat de beschikking van de rechtbank bij de gemeente wordt ingeschreven en vanaf dat moment is je scheiding formeel afgerond.  

  Voor samenwoners is de scheiding na (stap 5) ondertekening van de stukken geregeld. Voor de juridische tenuitvoerlegging adviseren wij wel altijd om de gemaakte afspraken juridisch te laten bekrachtigen door een notaris. 

  6

  6

  Juridische afhandeling scheiding

  Indien je gehuwd bent stuur ik de getekende stukken via onze advocaat naar de rechtbank. Wij zorgen vervolgens dat de beschikking van de rechtbank bij de gemeente wordt ingeschreven en vanaf dat moment is je scheiding formeel afgerond.  

  Voor samenwoners is de scheiding na (stap 5) ondertekening van de stukken geregeld. Voor de juridische tenuitvoerlegging adviseren wij wel altijd om de gemaakte afspraken juridisch te laten bekrachtigen door een notaris. 

  7

  Na de scheiding

  Een maand of 6 na de scheiding nodig ik jullie uit voor een kosteloos gesprek. Dan hoor ik graag hoe het met jullie en de kinderen gaat. We kijken of de gemaakte afspraken nog werken zoals ze bedoeld waren of dat er toch aanpassingen nodig zijn om alles soepel te laten blijven verlopen. 

  Daarnaast geef ik je tips hoe jullie de wens om de scheiding goed af te handelen daadwerkelijk in praktijk kunnen brengen. Dit alles om de harmonie in jullie nieuwe gezinsvorm te behouden. Hoe fijn is dat voor jullie kinderen en jullie zelf! Ik gun je de rust om je leven weer vorm te geven.

  Succesvol scheiden gesprek

  Wil je graag de volgende stap zetten in je scheiding zodat je met meer rust je leven na scheiding weer vorm kan geven?

  Zorgen dat je voor jouw unieke gezin afspraken maakt die perfect passen zodat je een harmonieuze omgeving voor jezelf en voor de kinderen creëert na de scheiding?

  Plan dan vandaag nog je kosteloze Succesvol Scheiden gesprek in mijn online agenda op een moment dat het jou uitkomt en en we kijken samen wat er voor nodig is om Succesvol te scheiden voor jou zodat je leven weer leuk kan zijn! Wil je liever eerst persoonlijk contact voordat je een afspraak inplant dat kan natuurlijk ook! Doe waar jij je goed bij voelt!

  Heb je een vraag? Stel 'm hier gerust!
  Scan de code